BİGG / BİREYSEL GENÇ GİRİŞİM PROGRAMI

19 Tem

NEDİR?

TÜBİTAK tarafından 2012 yılından itibaren yürütülen 1512 Programı, 2015 yılı itibariyle Teknogirişim Sermaye Desteği Programı adı altında yenilenmiş içeriği ile uygulamaya alınmıştır. Programın adı, hedef kitleye doğrudan erişebilmek amacıyla BiGG (Bireysel Genç Girişim) olarak da kullanılmaktadır.

Programın ilk aşaması kapsamında girişimcilerin iş fikirlerinin toplanması, değerlendirilmesi, seçilen iş fikirlerinin iş planına dönüştürülmesi sürecinde girişimcilerin eğitim, rehberlik, kuluçka vb. hizmetler ile desteklenmesi, iş fikirlerinin doğrulanması ve 1. aşama sonunda girişimcinin TÜBİTAK’a sunacağı iş planı önerilerini uygun bulma gibi işlevlerin yerine getirilmesinden ise BİGG Uygulayıcı Kuruluşları sorumludur.

“TÜBİTAK BİGG PROGRAMI KAPSAMINDA GİRİŞİMCİLERE DESTEK VEREN MARTEK’İN PROGRAMA BAŞVURU KOŞULLARI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.”

Üniversitelerin örgün öğrenim veren herhangi bir lisans programından mezun veya 2. Aşama başvuru tarihinden önce mezun olabilecek ve üniversitelerin herhangi bir yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci veya mezun kişiler aşağıda belirtilen şartları taşımaları halinde başvurabilecektir;

• Örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumda öğrenci olmak.
  • Yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok on yıl önce almış olmak,
  • Daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında sermaye desteği almamış olmak,
  • Başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamış olmak.

BİGG BEST

Girişimcilik yeteneklerinin arttırılması, fikirlerinizin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikrine, iş fikrinden de katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürülebilmesi için TÜBİTAK ve KOSGEB destekli BİGGBEST ile sizde iş fikirlerinizi hayata geçirin.

Program kapsamında kazanımlar

BİGGBEST projesine katılmaya hak kazanan ve 1. Aşama eğitimlerini alan her girişimci, 2. Aşamaya kalsın ya da kalmasın, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikasına sahip olacaktır. Programı tamamlamaya hak kazanan

Ağustos 2017 ikinci haftası eğitimler başlayacaktır.