Teknoloji Transfer Ofisine Buluş Bildirimi Hk.

27 Tem

10 Ocak 2017 Sınai Mülkiyet Kanunu gereği Üniversitemizde ya da üniversitemiz ortaklığı ile yürütülen projelerin çıktıları ve tez çalışmalarının çıktıları buluş niteliği taşıyorsa, Üniversitemizin belirlemiş olduğu birim olan Teknoloji Transfer Ofisine buluş bildirimi yapılarak ve yazılı olarak iletilmesi gerekmektedir.

Patent veya Faydalı Model başvurusu yapılacak buluşlara ait korunması istenen verilerin makale, bildiri, kitap bölümü veya tez olarak elektronik ortamda veya basılı olarak yayınlanması “kamuya ifşa” olarak değerlendirilmekte ve bu nedenle yayın tarihinden itibaren 1 yıl süre geçen veriler, yenilik özelliğini yitirmektedir.

Patent / Faydalı Model başvuruları bilimsel yayın yapılmasına engel olmayıp, Düzce Üniversitesi Bilimsel Yayınları ve Proje Geliştirmeyi Teşvik yönergesinde yer alan önemli kriterler arasındadır.

Buluş bildirim formunu doldurarak Düzce Üniversitesi Fikri ve Sınai Haklar Komisyonu sekreteri, TTO FSMH Yönetimi Modül Koordinatörü Dr. Aslı ASTARCI’ya tto@duzceteknopark.com.tr adresinden iletebilirsiniz.

Buluş Bildirim Formu için TIKLAYINIZ.

Detaylı bilgi için Düzce TTO’ya 0380 5421500 (Dahili: 4906) nolu telefondan ulaşabilirsiniz.